Een lang leven of een goed leven?
Springlevend: kwaliteit van leven
We worden gemiddeld steeds ouder. We laten zien hoe dat komt en of de grens nog verder opgeschoven kan worden. Ook staan we stil bij wat dat betekent - voor je lichaam, voor jou en voor de wereld om je heen.
Dit thema wordt mede mogelijk gemaakt door freelancejournalisten Erica Renckens, Mariska van Sprundel, Marc van Dijk, Pepijn van der Gulden en Karlijn Klei.
De illustraties zijn gemaakt door Anna Bay.
Projectleider is Ruth Visser.
NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Dat is langer dan een gemiddeld mensenleven. In het thema 'Lang zal je leven' staan we stil bij hoe we oud(er) worden.
Of we het nu willen of niet, we worden allemaal vanzelf ouder. Wat doet dit met ons en met onze onderlinge relaties? Dit onderzoeken we in de serie 'Op leeftijd'.
De kansen om in goede gezondheid oud te worden zijn niet gelijk verdeeld. Hoe komt dit? En wat kunnen we eraan doen? In de serie 'Ongelijk (on)gezond' zoeken we naar de antwoorden.
Bijna iedereen wil het leven zo lang mogelijk oprekken. Weet jij wat je kunt doen, of juist beter kunt laten, om zoveel mogelijk gezonde jaren te winnen?
Is zo oud mogelijk worden een goed streven? Of is het beter om op een gegeven moment plaats te maken voor nieuwe generaties? En wanneer dan? In de serie 'Lang en gelukkig' zoeken we naar antwoorden op deze lastige vragen.
Er is genoeg water en voedsel om de wereldbevolking te dekken. We verdelen het alleen niet goed.
Tot 5 januari 2025 was 'Living Looonger', over de toekomst van veroudering, te bezoeken in de Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.
De wereld is voortdurend in verandering. Of is het vooral onze blik die verandert? In dit jubileumthema, waarin we 20 jaar NEMO Kennislink vieren, blikken we terug en vooruit. We onderzoeken wat vooruitgang betekent in de wetenschap maar ook in het dagelijks leven. Door je open te stellen voor nieuwe perspectieven kun je in dit thema je eigen blik verbreden.