De inhoud van de broodtrommel belandt bij menig scholier in de vuilnisbak. Zin in iets lekkers! Anouk Mesch vertelt wat jongeren helpt om daarbij gezondere en duurzamere keuzes te maken.
Een roze koek uit de automaat, een tosti hawaii uit de kantine, of toch maar in dat tussenuur naar de supermarkt lopen voor een frikandelbroodje? Middelbare scholieren hebben vaak en veel honger, en hebben daarbij heel wat te kiezen. Het aanbod is flink gevarieerd, maar over het algemeen weinig gezond en ook niet bepaald duurzaam. Hoe erg is dat? En kan het ook anders?
In deze aflevering van Oplossing gezocht is Anouk Mesch te gast. Zij onderzoekt aan Wageningen University & Research wat jongeren helpt om betere keuzes te maken op het gebied van voeding. Voor haar promotieonderzoek spreekt ze regelmatig met de jongeren zelf, die haar vertellen waarom zij bepaalde keuzes maken en wat hen zou helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken. De prijs van voedsel is uiteraard belangrijk, maar er speelt meer mee, vertelt Anouk aan podcast-hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara. Luister naar de aflevering in jouw favoriete podcastapp (Spotify, Apple) of kijk hierboven de video op Youtube.