Ziekmakers: van ‘iets in de lucht’ naar één organisme2 augustus 2023Voortschrijdend inzicht over de ontdekkingen van toenDe ontdekking van bacteriën, virussen en ander klein gespuis veranderde onze kijk op ziektes volledig. Is de labgerichte visie op ziektes inmiddels doorgeslagen?
'Het Outbreak Management Team heeft meer en andere expertise nodig'28 april 2020Interview met medisch historicus Rina Knoeff over de noodzaak van een coronadenktankNEMO Kennislink sprak met medisch historicus Rina Knoeff over de noodzaak van een coronadenktank.
Wat brengt de wetenschap in 2020?27 december 2019Wat brengt de wetenschap in 2020?Aan het begin van het nieuwe jaar werpt de redactie van NEMO Kennislink alvast een voorzichtige blik vooruit: wat gaat de wetenschap ons in 2020 brengen?
Faces of ScienceWat kun je in de toekomst allemaal met je eigen DNA?20 september 2018Talkshow van de ToekomstKrijgt iedereen in 2040 een genenpaspoort waar al z'n DNA-varianten in staan? Dit soort vragen werden er gesteld tijdens de Talkshow van de Toekomst. Ik was daar als DNA-expert.
Faces of ScienceLena: De Mona Lisa van de beeldverwerking21 december 2017Lena: De Mona Lisa van de beeldverwerkingLena is geen professor maar toch speelt zij nog altijd een belangrijke rol binnen mijn vakgebied: iedere beeldverwerker kent Lena en haar afbeelding staat op hun netvlies gebrand. Wie is deze myste...
Borderline is te genezen7 juni 2006Borderline is te genezenVoor het eerst is wetenschappelijk aangetoond dat een borderinestoornis succesvol te behandelen is en dat mensen er zelfs van kunnen genezen. Van de borderliners die gedurende drie jaar twee maal p...
Roze of blauw, man of vrouw12 april 2019NEMO Kennislink Live over de invloed van maatschappij en opvoeding op gender en gedragTijdens NEMO Kennislink Live sprak moderator Desiree Hoving met wetenschappers Geertje Mak en Judi Mesman over de invloed van maatschappij en opvoeding op gender en gedrag.
Waarom nazi-artsen hun gruwelijke experimenten deden9 december 2014Waarom nazi-artsen hun gruwelijke experimenten dedenIn Duitse concentratiekampen zetten nazi-artsen al hun ethische en professionele bezwaren opzij om de meest gruwelijke experimenten uit te voeren op gevangenen. Het was een goede manier om carrière...
Faces of ScienceDe onsterfelijke cellen van Henrietta Lacks17 april 2024De onsterfelijke cellen van Henrietta LacksDe cellen van Henrietta Lacks zorgden voor een nieuw tijdperk van medisch onderzoek. Ze stonden centraal bij kankeronderzoek en het coronavaccin. Maar deze erfenis kent ook een schaduwzijde.